Reiki leefregels

Wat kan Reiki voor jou betekenen?

sep 28, 2019
Deze blog gaat dus over Reiki. Ik kan wel een standaard tekst van internet plukken hierover. Maar dat wil ik niet. En dat doe ik ook niet. Dus ik ga in mijn eigen woorden opschrijven wat Reiki voor mij betekent en wat het kan betekenen voor jou! Reiki is energie. Alles en iedereen heeft energie. Jij, ik, dieren en planten, zelfs het eten wat je eet en de stoel waar je nu op zit. Dat is al wetenschappelijk vastgesteld. Maar wat kun je nu met Reiki?

Met de Reiki energie kun je negatieve energie om zetten naar positieve energie. Bij de een gaat dat sneller dan bij een ander. Dus het aantal behandelingen dat iemand nodig heeft is voor iedereen verschillend. Verder is Reiki voor iedereen goed: baby’s, ouderen, maar ook voor dieren kan het gebruikt worden. Op afstand werkt Reiki ook, bijvoorbeeld als iemand een examen heeft of een sollicitatie gesprek.

Reiki heeft 5 leefregels, deze regels zijn er in verschillende varianten omdat ze al vaak zijn herschreven, maar ze hebben allemaal dezelfde inhoud:

De leefregels

Ik maak mijzelf vandaag niet boos
Ik maak mij vandaag geen zorgen
Wees vandaag dankbaar voor alles wat leeft
Ik verdien mijn brood op een eerlijke manier
Vandaag zal ik vriendelijk zijn voor elk levend wezen

Ik zal de regels een voor een uitleggen hoe ze voor mij betekenen en werken. En wat het misschien voor jou kan doen:

 

Ik maak mezelf vandaag niet boos

Je moet wel in de gaten houden dat de regels geschreven zijn door een Zen-Boeddhistische monnik die leefde in de 20e eeuw, dus nooit meer boos worden klinkt ongeloofwaardig. Iedereen wordt weleens boos en kwaad, ook ik, dat is heel normaal en menselijk. Maar waarom word je boos en wat doe je ermee? Daar gaat het om. Wat heb je ervan geleerd? Hoe kun je beter reageren de volgende keer?
Ik kan vaak uit mijn slof schieten om niets eigenlijk, dan is het aan mij om erover na te denken.
En de volgende keer rustiger en beter reageren in plaats van meteen boos te worden. Misschien word je boos om wat iemand deed, terwijl je niet weet waarom hij/zij dat deed. Misschien had hij/zij er een hele goede reden voor.

 

Ik maak mij vandaag geen zorgen

Er zijn 2 soorten zorgen. Zorgen die je zelf maakt. Problemen over hypotheek, inkomen, vakanties en andere geldproblemen. En zorgen die je overkomen. Waar iedereen wel eens me te maken heeft zoals: verdriet en ziekte. Dan is het voornamelijk belangrijk hoe je daar zelf mee om gaat. Bijvoorbeeld: Mijn jongste dochter, nu 10 jaar, is vanaf haar geboorte een ‘zorgenkindje’. Haar hoortest was niet goed. En dus kwamen we de mallemolen terecht van onderzoeken, testen en ga zo maar door. Maar elke keer als we op de uitslag moesten wachten, was het spannend. Toch maakte me daar geen zorgen over. Ik stelde mijn zorgen uit naar de dag waarop we de uitslag zouden krijgen. Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk, maar door deze regel in gedachten te houden heeft me zeker geholpen!

 

Wees dankbaar voor alles wat leeft

Ook hier moet je rekening houden met het feit dat de regels afkomen van een Boeddhist. En dat deze regel betrekking heeft op de reïncarnatie theorie. Boeddhisten geloven dat je meerdere levens leidt om al je lessen te leren. En dus kan iedereen een geliefde, familielid of kennis uit een vorig of komend leven zijn . Daarom moet je iedereen goed moet behandelen: je weet maar nooit of je diegene nog een keer tegenkomt in een ander leven. Ik geloof daar ook in, maar ik zie het wel een beetje anders. Over hoe je deze regel kan toepassen in je dagelijks leven. Sinds kort probeer ik elke ochtend even een momentje te pakken. Lukt niet altijd met een druk gezinsleven. Maar eigenlijk zijn 2 of 3 minuten zijn al genoeg. Ik denk dan even aan de dingen waarvoor ik dankbaar bent. Dat zou je ook kunnen doen: elke dag even denken aan de dingen waar je dankbaar voor bent. Dat je goed geslapen hebt of dat je gisteren lekker gewerkt hebt. Of dat je dankbaar bent om wie je bent, blij bent met de mensen om je heen. Er zijn zoveel dingen om dankbaar voor te zijn! Dit kan je natuurlijk ook op een ander moment doen, wat voor jou het beste werkt.

 

Ik verdien mijn brood op een eerlijke manier

Reiki moet voor iedereen betaalbaar zijn en niemand mag teveel verdienen aan Reiki. Iemand die niet eerlijk aan zijn geld komt zal de Reiki energie niet of nauwelijks kunnen ontvangen. Ik als behandelaar ga ook goed met het geld om dat ik verdien met Reiki. Op zich is deze regel heel makkelijk. Ben je eerlijk en leef je oprecht ben je al goed bezig!

 

Vandaag zal ik vriendelijk zijn voor elk levend wezen

Als je vriendelijk bent voor iemand, dan word je zelf ook vriendelijker benaderd. Hier geldt dus eigenlijk ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Vriendelijk zijn kun je op 3 verschillende manieren doen: in gedachten, woord en daad. Vriendelijk doen tegen iemand anders is niet zo moeilijk. Maar tegen jezelf is heel wat anders. De meeste mensen hebben de neiging om te denken: dat kan ik toch niet, ik ben niet goed genoeg. Ook ik had daar last van, maar door positiever te gaan denken en vriendelijker te zijn voor mezelf, is er iets veranderd in mij. (Als je nagaat wat ik nu allemaal doe, en hoeveel positieve reacties ik hier op krijg, dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken.)
Mooi om ook voor jezelf eens over na te denken en mee te nemen:
vriendelijk zijn voor elk levend wezen en dus ook voor jezelf!

Dus Reiki werkt niet alleen lichamelijk, maar ook op het geestelijke vlak. En dat is eigenlijk belangrijker, want als je van binnen goed voelt, kun je beter met je pijn en/of ziekte omgaan.

Wil je ook Reiki leren?

Kijk hier voor meer informatie: Reiki
Aanmelden kan je via deze link: Contact

Veel liefs,
Jolanda

Ps.: Wat ik jullie ook nog wil mee geven is dat Reiki in geen geval de reguliere zorg vervangt.
Reiki is een mooie methode die je kan inzetten om je gezondheid te verbeteren en bewuster te leven.

Recente blogs

Gewoon doen!

Gewoon doen!

Klinkt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar...

Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT
Jolanda Manders hypnotherapeut

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl 

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Jolanda Manders hypnotherapeut
Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT