Waar kan de tarot je mee helpen?

Weet je het even niet meer? Heb je al een tijdje een vraag in je hoofd? En komt er zelf niet uit?
Dan kan een tarot legging je weer op weg helpen. De tarot kan je helpen om zelf je keuze te maken. De tarotkaarten geven je helderheid, inspiratie en inzichten. En dat kan voor allerlei verschillende situaties zijn: werk, relatie of je eigen ontwikkeling, om een paar voorbeelden op te noemen.

1. Er zijn heel veel verschillende tarotdecks, wel meer dan 500! Maar de 2 bekendste zijn toch de Rider-Waite tarot en de Crowley tarot, ook wel de Thoth tarot genoemd. Er zijn dus heel veel verschillende kaarten decks, maar ikzelf gebruik de Crowley ook wel het Thoth Tarot genoemd. Hiervoor heb ik een opleiding gevolgd bij Monique van der Klooster in Geldrop.

 

Waarom de Crowley tarot?

Crowley vond de Rider-Waite tarot maar saai, dus heeft hij een nieuwe tarot deck gemaakt met meer diepte erin en betekenissen. Hij heeft hierin symbolen van I Ching, Astrologie, Kosmologie en Numerologie in de kaarten verwerkt. Maar ook de Griekse, Oosterse, Christelijke en Egyptische Goden zie je in de kaarten terug. Dus ik kan veel meer uit de kaarten halen en bij iedere legging kan er net iets anders opvallen aan de kaart. En dat valt altijd samen met wat de vrager wil weten of inzicht in wil krijgen.

2. Traditioneel bestaat een tarotdeck uit 78 kaarten, die zijn onderverdeeld in 2 groepen: de grote en de kleine Arcana. De grote Arcana bestaat uit 22 kaarten en die staan voor de karmische levenslessen of ook wel de grote geheimen genoemd. De kleine Arcana bevat 56 kaarten, ook de kleinere geheimen van het leven genoemd.

3. “De tarot is niet zo zweverig en eng als menigeen denkt. Het voldoet veelal aan natuurwetten en logica” aldus Monique van der Klooster in haar cursus Spirituele jaaropleiding. Het is geen hocus pocus, iedereen kan tarot kaarten leggen. Je hoeft daar niet paranormaal voor te zijn. Het enige wat wel belangrijk is om je intuïtie te gebruiken.

4. De tarot voorspelt geen toekomst, maar een mogelijke toekomst! De Tarot kaarten kunnen je inzichten geven op allerlei gebieden: werk, liefde, gezin en je eigen ontwikkeling en nog veel meer.
Je maakt nog steeds je eigen keuzes, je leven moet je niet laten bepalen door de kaarten. Ze zijn een mooie hulpmiddel als je het even niet meer weet of ergens in vastzit. De kaarten laten de antwoorden in jezelf zien en leren je naar jezelf te kijken en op een andere manier naar wat er speelt in je leven.
Dus het is belangrijk om te weten voordat je een legging laat doen dat de kaarten geen toekomst voorspellen.

5. Er zijn verschillende kaart leggingen in de tarot. Een paar bekende zijn: het Keltisch kruis, Rad van Fortuin en de relatie kaartlegging.
De legging die ik standaard gebruik is de Chakra legging, die is ontwikkeld door Monique van der Klooster. Het zijn 3 rijen kaarten, het verleden, het heden en de mogelijke toekomst. Hoe ik de kaarten omdraai en duid is op intuïtieve wijze, dus niet op een bepaalde volgorde. Wat mij elke keer verrast is dat iedere legging anders is en dat het altijd past/ klopt bij diegene die voor mij zit.

Laat je verrassen en ontdek wat je onderbewuste tegen je wil zeggen.

 

Liefs, Jolanda

Wil je een persoonlijke legging kijk hier voor de mogelijkheden: Tarot

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.