Mijn allereerste blog!

Heb deze blog al een paar keer herschreven, nagelezen, weer verandert. Ook omdat ik het meteen perfect wil doen, maar ben  erachter gekomen dat dit niet zo werkt. Er zijn heel veel dingen die niet meteen goed gaan, wat je moet oefenen, zoals fietsen, dansen. En zo kan je nog wel even doorgaan. Dingen die je moet oefenen, de fout ingaan, ervan leren en nog eens proberen.

Zo speelt mijn dochter Anouk dwarsfluit, ze dacht in het begin dat kan ik makkelijk, tot het toch moeilijker was dan ze dacht, ze wilde stoppen, wat ik dan weer jammer vond. Haar toen uitgelegd dat niet alles in 1x goed lukt. Dat ze moest gaan oefenen als ze beter wilde gaan spelen. Nu 3 jaar later speelt ze nog steeds dwarsfluit en nog goed ook! Ze speelt in 2 orkesten en ze vind het ook heel leuk om te doen, wat ook belangrijk is. En ik ben trots op haar dat ze toch heeft doorgezet.

Mijn jongste dochter Maaike is ook een doorzetter, wel op een ander gebied, praten. Ze is doof geboren, dus praten is niet vanzelfsprekend voor haar,  het is toch een stuk lastiger om goed te leren praten als je niet goed hoort. Inmiddels is ze 10 jaar en heeft ze 2 implantaten en haar mond staat eigenlijk niet meer stil… waar we heel blij mee zijn overigens, alleen tijdens het eten niet altijd zo handig… Maar als ze een woord niet goed kan uitspreken, blijft ze het zeggen en vragen om het nog een keer te zeggen totdat het haar wel lukt. Ook op haar ben ik supertrots!

En dat wil ik ook op mezelf zijn, trots, van kijk het is nu een half jaar later en ik blog nog steeds, en het gaat me steeds beter af. Zal ook zeker een keer op m’n bek gaan en fouten maken. Of denken ik stop ermee en dan is het de kunst om toch door te blijven gaan. Heb een 2 hele goede voorbeelden, mijn dochters, dus het gaat me lukken. Dus hierbij mijn allereerste blog en ik ga ervan uit dat er nog meer zullen gaan volgen!

Veel liefs Jolanda

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.