tarot mysterieus

Is de tarot echt zo mysterieus?

dec 11, 2019
De tarot wordt door velen bestempeld als iets mysterieus.
Ze denken daarbij aan de waarzegsters, de zigeuners, tovenaars en heksen.
Maar wist je dat de tarotkaarten eigenlijk oorspronkelijk doodgewone speelkaarten waren. Rond 1500 werden de kaarten gebruikt als vermaak van de Noord/Italiaanse vorstenhuizen. En pas 4 eeuwen later kregen de kaarten symbolische betekenissen.

 

De tarotkaarten waarmee ik werk zijn van Aleister Crowley. Hij vond de traditionele tarotkaarten maar saai, dus hij voegde symbolen, tekens, kleuren en andere elementen toe van de I Ching, Astrologie, Kosmologie, Numerologie en gebruikte de Griekse, Oosterse, Christelijke en Egyptische Goden in zijn tarotkaarten. Zo werden de kaarten van Crowley nog interessanter om mee te werken.

 

Om een beetje de magie van tarotkaarten te ontrafelen voor jullie zal ik over een aantal van die elementen voor je ophelderen: Numerologie, Astrologie/ Kosmologie en de kleuren/ Chakra’s.

 

Numerologie

Ja, het woord zegt het je eigenlijk al, Numerologie heeft te maken met nummers of ook wel getallen, maar ook met de letters van het alfabet. Letters en getallen zijn er altijd al geweest.
Bij de Egyptenaren, de Indianen en de Chaldeeërs. (Ook bekend als Nieuw-Babyloniërs, ze waren de laatste Semitische heersers in Mesopotamië.) Numerologie is de leer der getallen.
Een van de grondleggers van de getallenleer was de Griekse filosoof Pythagoras die het getal als de sleutel tot de ‘harmonie van de kosmos’ beschouwde. Door je geboortedatum en naam om te rekenen naar een getal, kun je verklaren waarom je een bepaald karakter hebt of kun je voorspellen wat je in de toekomst gaat meemaken, zo denken numerologen. Volgens hen gebeurt niets toevallig. Alles wordt bepaald door cijfers.
Op deze site vind je meer uitleg van de Numerologie: Numerologie

 

Astrologie/ Kosmologie

Nu komen de dierenriem (sterrenbeelden) en de 10 planeten aan de beurt.
Elk dierenriem en planeet heeft zijn eigen symbool. Elke dierenriem is weer verbonden aan een planeet. Dit heeft weer te maken met de stand van de planeten en is helaas te ingewikkeld om dat helemaal uit te gaan leggen, maar ook hier komen de cijfers weer in terug. Een dierenriem is gekoppeld aan een cijfer en natuurlijk aan een bepaalde periode.
Zo kom je aan je dierenriem. (Sterrenbeeld)
Hierbij een link met meer informatie over dit onderwerp: Westerse astrologie

 

 De kleuren/ Chakra’s

Kleuren kunnen ons ook veel vertellen, welke kleur valt op aan een tarotkaart.
Ze geven ons ook een gevoel. In ons dagelijkse taal gebruiken we veel kleuren,
denk daarbij aan: Iemand op zijn blauwe ogen geloven, zich geel en groen ergeren, over de rooie gaan. De kleuren geven je een boodschap af. De Chakra’s zijn hiervoor een hulpmiddel. (Chakra betekent wiel in het Sanskriet) Chakra’s zijn een soort energiebronnen. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.
De meeste bekende zijn de 7 chakra’s die vanaf het staartbeen tot aan de bovenkant van de schedel lopen. Deze 7 chakra’s hebben een eigen kleur en ze hebben allemaal aparte eigenschappen. Die zijn weer terug te vinden op de tarotkaarten. Meer informatie over chakra’s vind je op deze site: Chakra’s

 

Zo is alles met elkaar verbonden: cijfers vind je terug bij de dierenriem en planeten.
Elke planeet en dierenriem kun je weer koppelen aan een kleur.
Zo je kun veel “lezen” op een tarotkaart. Zoals Monique van der Klooster schreef in
haar cursus die ik bij haar volgde:“De tarot is niet zo zweverig en eng als menigeen denkt. Het voldoet veelal aan natuurwetten en logica”.

Hopelijk heb je nu een minder mysterieus idee bij de tarotkaarten en ben je erachter dat ze je belangrijke boodschappen en inzichten kunnen geven op je karakter, op een situatie en je gevoel.

 

Veel liefs, Jolanda

ps.: ben je geinteresseerd in de tarot en wil je graag een legging? Dat kan 1 op 1, maar je kan ook een geschreven legging aanvragen. Kijk voor meer informatie op de tarot pagina: Tarot

Recente blogs

Gewoon doen!

Gewoon doen!

Klinkt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar...

Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's Jolanda Manders RBCZ NNVH GAT CAT
Jolanda Manders hypnotherapeut

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl 

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Jolanda Manders hypnotherapeut
Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's Jolanda Manders RBCZ NNVH GAT CAT