Hypnotherapie

Spiraal glas in lood Jolanda Manders
Aan het schrijven trance Jolanda Manders
Hoe vaak zit jij weg te dromen? Als je een goed boek aan het lezen bent? Of als je auto aan het rijden bent? Of vroeger op school naar buiten te staren? Het gebeurt vaak als het eentonig is, dat is de trigger waardoor je in trance komt. Dat is de alledaagse trance.
Het bewuste denken valt weg en de onderbewuste processen gaan een grotere rol spelen, dan is er sprake van trance.

Bij hypnotherapie maken we gebruik van die trance, in therapie gaan we de trance dieper maken. Wanneer je dieper in trance komt, veranderen je waarnemingen van de omgeving, je gaat je dan meer richten op de hypnotiseur. Dan begint het belangrijkste de therapie.

Dat is nu mogelijk omdat je bewuste denken weg valt en je onderbewuste naar boven komt. Je bent beter in staat om terug te gaan naar de oorzaak van het probleem, suggesties beter op te nemen en te gaan oefenen met je nieuwe gevoelens, je denkwijze en gedragingen.

In trance ben je staat te weten waar de oorzaak van een klacht ligt, en ook in staat om de klacht te verhelpen. Doordat in staat bent om met je onderbewuste te communiceren kun je oude emotionele of lichamelijke pijn verwerken, je een reden geven om je positiever te gaan gedragen.

Hypnotherapie hypnose

Hypnotherapie is een belangrijk therapeutisch middel waarmee je zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid verbeterd kan worden. Hypnotherapie maakt gebruik van de trance waarin je je bevindt. Je blijft zelf de controle houden dit in tegenstelling van showhypnose.

Ook heb ik een blog geschreven over de 7 misverstanden over hypnose: Blog hypnose

Afspraak maken

Het intake gesprek is geheel gratis,
de kosten voor een 1 uur durende sessie is 60 Euro.