Help ik ben 40 geworden!

Vandaag (4-2-2020) is het zover: mijn 40ste verjaardag! En vind ik het erg om 40 te worden?
Over deze vraag ben ik gaan nadenken de laatste tijd. Van de ene kant vind ik het wel erg, het leven gaat soms al zo snel en ik wil nog van alles, maar van de andere kant ik word pas 40 dus ik heb nog mogelijkheden genoeg. Ik kijk liever naar de mogelijkheden die ik nog heb, dan ik me ga druk maken dat ik “al 40 ben”. Ik voel mezelf niet oud, gelukkig, een stuk wijzer dan 10 jaar geleden, ja dat wel.
Naar mijn gevoel zit ik nu ongeveer op de helft van mijn leven. De perfecte tijd om even de balans op te maken. Waar sta ik nu, waar wil ik heen? Wat wil ik allemaal nog bereiken?
Wat heb ik al geleerd, en wat wil ik nog leren? En dan zijn er nog de voordelen die je erbij krijgt naarmate je ouder wordt, welke lees het verderop in dit blog.

 

Wat wil ikzelf?

Ikzelf heb vooral stil gestaan bij de vraag qua mijn werk: Is dit het nu? Is dit wat je voor de rest van je leven wil blijven doen? Dat is eigenlijk al rond mijn 38ste begonnen. Wil ik de rest van mijn leven nog blijven werken voor een bedrijf/ baas?
Wat is dan wel wat ik wil gaan doen? Voorlopig wil ik nog blijven werken in loondienst, maar niet tot mijn 67ste of wanneer ik dan ook met pensioen mag gaan tegen die tijd. Als ik dan toch nog zeker 27 jaar moet gaan werken, kan ik beter iets gaan doen wat ik echt leuk vind, toch? Ik geef al 10 jaar Reiki cursussen en behandelingen dat ik nog steeds leuk om te doen en ik ga hiermee ook zeker mee door, maar ik wilde er iets erbij. Maar wat? Ik was zoekende en tijdens die zoektocht kwam hypnose voorbij. Mocht zelf ervaren hoe het is om in hypnose te gaan. Ben op onderzoek gegaan naar deze therapievorm, en ik kwam al snel uit op de opleiding Hypenzo in Waalre. Wel veel getwijfeld of ik dit nu nog wel moest gaan doen, het is tenslotte wel 4 jaar studeren, een hbo-opleiding. Maar mijn kinderen worden steeds meer zelfstandiger en de lessen zijn in het weekend, ongeveer 1 keer per maand. Natuurlijk ook overgelegd met mijn man en ook mijn kinderen daarna heb ik besloten deze opleiding te gaan doen. Als je me volgt op social media heb je vast al wat berichten hierover voorbij zien komen. Dat ik in deze opleiding ook veel aan mezelf ga werken zie ik als een pluspunt, juist nu ik 40 geworden ben, tijd om mezelf weer een beetje terug te vinden en nog verder te leren over mezelf, blijven groeien is ook belangrijk. Na een drukke periode met jonge kinderen en alles wat er nog bij kwam kijken aan zorg voor mijn jongste dochter.

Er zitten gelukkig ook voordelen aan het ouder worden namelijk:

1. Je zelfvertrouwen wordt alleen maar groter

2. Je bent nooit oud genoeg om te leren

3. Je vindt minder belangrijk wat anderen van je vinden

4. Je weet veel beter wat je wel wil en wat niet

5. Je bent positiever, je kijkt meer naar wat er wel is in plaats van wat er niet is
6. Je krijgt meer rust, een avondje op de bank doorbrengen is niet erg
7. Je hebt meer zelfspot, lachen is gezond vooral om jezelf!

8. Je leert beter NEE te zeggen (het schuldgevoel naar de ander toe wordt ook minder)

9. Sorry zeggen gaat makkelijker, je kunt je fouten beter toegeven, eerlijkheid duurt het langst

10. Zelfliefde ga je beter begrijpen, die rimpels en die niet zo slanke taille horen er nu eenmaal bij,
      je kunt er maar beter ervan gaan houden!

 

Ik ga vandaag er geen groot feest van maken, dat hoeft niet. Had vandaag een kappersafspraak staan en in de middag ga ik lekker doen waar ik zelf zin in heb. Omdat mijn man komende vrijdag jarig is gaan we woensdag samen uit lunchen, gezellig met zijn tweeën. S ’avonds lekker pizza eten en verder gaan we er een gezellige avond van maken met z’n viertjes.
Het nooit verkeerd om regelmatig stil te staan bij vragen zoals: Wat ben ik aan het doen? Wil ik dit blijven doen?
Wat wil ik nog meer?

Maar het allerbelangrijkste is toch wel: Geniet van het leven, welke leeftijd je ook hebt!
Elke periode heeft zo zijn groei en leer momenten, blijf je vooral verwonderen over wat je al weet en nog leren mag!

Veel liefs, Jolanda

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.