Jolanda Mander vroeger en nu

Help ik ben 40 geworden!

feb 4, 2020
Vandaag (4-2-2020) is het zover: mijn 40ste verjaardag! En vind ik het erg om 40 te worden?
Over deze vraag ben ik gaan nadenken de laatste tijd. Van de ene kant vind ik het wel erg, het leven gaat soms al zo snel en ik wil nog van alles, maar van de andere kant ik word pas 40 dus ik heb nog mogelijkheden genoeg. Ik kijk liever naar de mogelijkheden die ik nog heb, dan ik me ga druk maken dat ik “al 40 ben”. Ik voel mezelf niet oud, gelukkig, een stuk wijzer dan 10 jaar geleden, ja dat wel.
Naar mijn gevoel zit ik nu ongeveer op de helft van mijn leven. De perfecte tijd om even de balans op te maken. Waar sta ik nu, waar wil ik heen? Wat wil ik allemaal nog bereiken?
Wat heb ik al geleerd, en wat wil ik nog leren? En dan zijn er nog de voordelen die je erbij krijgt naarmate je ouder wordt, welke lees het verderop in dit blog.

 

Wat wil ikzelf?

Ikzelf heb vooral stil gestaan bij de vraag qua mijn werk: Is dit het nu? Is dit wat je voor de rest van je leven wil blijven doen? Dat is eigenlijk al rond mijn 38ste begonnen. Wil ik de rest van mijn leven nog blijven werken voor een bedrijf/ baas?
Wat is dan wel wat ik wil gaan doen? Voorlopig wil ik nog blijven werken in loondienst, maar niet tot mijn 67ste of wanneer ik dan ook met pensioen mag gaan tegen die tijd. Als ik dan toch nog zeker 27 jaar moet gaan werken, kan ik beter iets gaan doen wat ik echt leuk vind, toch? Ik geef al 10 jaar Reiki cursussen en behandelingen dat ik nog steeds leuk om te doen en ik ga hiermee ook zeker mee door, maar ik wilde er iets erbij. Maar wat? Ik was zoekende en tijdens die zoektocht kwam hypnose voorbij. Mocht zelf ervaren hoe het is om in hypnose te gaan. Ben op onderzoek gegaan naar deze therapievorm, en ik kwam al snel uit op de opleiding Hypenzo in Waalre. Wel veel getwijfeld of ik dit nu nog wel moest gaan doen, het is tenslotte wel 4 jaar studeren, een hbo-opleiding. Maar mijn kinderen worden steeds meer zelfstandiger en de lessen zijn in het weekend, ongeveer 1 keer per maand. Natuurlijk ook overgelegd met mijn man en ook mijn kinderen daarna heb ik besloten deze opleiding te gaan doen. Als je me volgt op social media heb je vast al wat berichten hierover voorbij zien komen. Dat ik in deze opleiding ook veel aan mezelf ga werken zie ik als een pluspunt, juist nu ik 40 geworden ben, tijd om mezelf weer een beetje terug te vinden en nog verder te leren over mezelf, blijven groeien is ook belangrijk. Na een drukke periode met jonge kinderen en alles wat er nog bij kwam kijken aan zorg voor mijn jongste dochter.

Er zitten gelukkig ook voordelen aan het ouder worden namelijk:

1. Je zelfvertrouwen wordt alleen maar groter

2. Je bent nooit oud genoeg om te leren

3. Je vindt minder belangrijk wat anderen van je vinden

4. Je weet veel beter wat je wel wil en wat niet

5. Je bent positiever, je kijkt meer naar wat er wel is in plaats van wat er niet is
6. Je krijgt meer rust, een avondje op de bank doorbrengen is niet erg
7. Je hebt meer zelfspot, lachen is gezond vooral om jezelf!

8. Je leert beter NEE te zeggen (het schuldgevoel naar de ander toe wordt ook minder)

9. Sorry zeggen gaat makkelijker, je kunt je fouten beter toegeven, eerlijkheid duurt het langst

10. Zelfliefde ga je beter begrijpen, die rimpels en die niet zo slanke taille horen er nu eenmaal bij,
      je kunt er maar beter ervan gaan houden!

 

Ik ga vandaag er geen groot feest van maken, dat hoeft niet. Had vandaag een kappersafspraak staan en in de middag ga ik lekker doen waar ik zelf zin in heb. Omdat mijn man komende vrijdag jarig is gaan we woensdag samen uit lunchen, gezellig met zijn tweeën. S ’avonds lekker pizza eten en verder gaan we er een gezellige avond van maken met z’n viertjes.
Het nooit verkeerd om regelmatig stil te staan bij vragen zoals: Wat ben ik aan het doen? Wil ik dit blijven doen?
Wat wil ik nog meer?

Maar het allerbelangrijkste is toch wel: Geniet van het leven, welke leeftijd je ook hebt!
Elke periode heeft zo zijn groei en leer momenten, blijf je vooral verwonderen over wat je al weet en nog leren mag!

Veel liefs, Jolanda

Recente blogs

Gewoon doen!

Gewoon doen!

Klinkt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar...

De 3 Z’s

De 3 Z’s

De 3 Z’s  Je hoofd blijft maar overuren draaien. “Ben ik wel goed genoeg?” of “Doe ik het allemaal...

Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT
Jolanda Manders hypnotherapeut

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl 

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Jolanda Manders hypnotherapeut
Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT