Gewoon doen!

Klikt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar een concert gaan, uit eten, bioscoopje pakken. Altijd gezellig en simpel. Maar het is niet altijd zo simpel of makkelijk. Beginnen aan een nieuwe opleiding, je eigen bedrijf starten te gaan bloggen en toch ga ik het allemaal doen dit jaar. Had ik niet gedacht een jaar geleden om heel eerlijk te zijn. ‘Bloggen? Kan niet eens schrijven!? Of toch wel?’

 

Gewoon gaan doen

Ik ben -ondanks die gedachte- toch gestart met de cursus Creatief schrijven. Waarom? Ik zag een mede cursist van de tarot bloggen op Instagram en dacht: ‘Wat kan ze dat goed en leuk. Misschien ook wel iets voor mij?’ En voor ik het wist had ik me aangemeld voor de cursus en ben ik al een compleet fantasieverhaal aan het schrijven. Wat, misschien, wie weet, ooit een echt boek gaat worden. Ondertussen startte ik ook nog met een bloggen en social media online programma. 10 weken lang een hoofdstuk met verschillende opdrachten zoals doelstellingen, strategie enz. Dan heb ik de opleiding spirituele ontwikkeling afgesloten en de volgende opleiding staat alweer in de startblokken: Hypnotherapie, een vierjarig HBO opleiding bij Hypenzo. Ook hier heb ik weer zin in. Ook al zal het even wennen zijn om weer naar school te gaan.

 

Ochtendpagina’s

Terwijl ik dacht dat ik niet kon schrijven, is het precies waar ik de dag mee start. Met mijn ochtendpagina’s. Elke ochtend schrijven, schrijf over van alles. Wat er gisteren gebeurd is, wat er die dag op het programma staat en ook nieuwe ideeën komen voorbij. Inmiddels kan ik niet meer zonder!

 

Tijd?

Waar haal ik de tijd vandaan? Inspiratie? Dat weet ik ook niet, maar ik vind het allemaal leuk om te doen. De ideeën komen vanzelf, lijkt het wel. En niet te geloven wat er allemaal kan gebeuren als je het ‘gewoon’ gaat doen. Dus ja, door gewoon aan te pakken en te doen, gaat alles misschien wel makkelijker dan je zou verwachten. Dus wie weet wat er bij jou allemaal gaat gebeuren? Dus ik zou zeggen: Ga het GEWOON DOEN!

Veel liefs Jolanda Manders

(Spirituele ontwikkeling heb ik gevolgd bij Monique van der Klooster en Creatief schrijven en bloggen en social media expert programma bij Tekstgericht Marianne Canters)

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.