Gewoon doen!

Klikt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar een concert gaan, uit eten, bioscoopje pakken. Altijd gezellig en simpel. Maar het is…
jun 26, 2019
Klinkt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar een concert gaan, uit eten, bioscoopje pakken. Altijd gezellig en simpel. Maar het is niet altijd zo simpel of makkelijk. Beginnen aan een nieuwe opleiding, je eigen bedrijf starten te gaan bloggen en toch ga ik het allemaal doen dit jaar. Had ik niet gedacht een jaar geleden om heel eerlijk te zijn. ‘Bloggen? Kan niet eens schrijven!? Of toch wel?’

 

Gewoon gaan doen

Ik ben -ondanks die gedachte- toch gestart met de cursus Creatief schrijven. Waarom? Ik zag een mede cursist van de tarot bloggen op Instagram en dacht: ‘Wat kan ze dat goed en leuk. Misschien ook wel iets voor mij?’ En voor ik het wist had ik me aangemeld voor de cursus en ben ik al een compleet fantasieverhaal aan het schrijven. Wat, misschien, wie weet, ooit een echt boek gaat worden. Ondertussen startte ik ook nog met een bloggen en social media online programma. 10 weken lang een hoofdstuk met verschillende opdrachten zoals doelstellingen, strategie enz. Dan heb ik de opleiding spirituele ontwikkeling afgesloten en de volgende opleiding staat alweer in de startblokken: Hypnotherapie, een vierjarig HBO opleiding bij Hypenzo. Ook hier heb ik weer zin in. Ook al zal het even wennen zijn om weer naar school te gaan.

 

Ochtendpagina’s

Terwijl ik dacht dat ik niet kon schrijven, is het precies waar ik de dag mee start. Met mijn ochtendpagina’s. Elke ochtend schrijven, schrijf over van alles. Wat er gisteren gebeurd is, wat er die dag op het programma staat en ook nieuwe ideeën komen voorbij. Inmiddels kan ik niet meer zonder!

 

Tijd?

Waar haal ik de tijd vandaan? Inspiratie? Dat weet ik ook niet, maar ik vind het allemaal leuk om te doen. De ideeën komen vanzelf, lijkt het wel. En niet te geloven wat er allemaal kan gebeuren als je het ‘gewoon’ gaat doen. Dus ja, door gewoon aan te pakken en te doen, gaat alles misschien wel makkelijker dan je zou verwachten. Dus wie weet wat er bij jou allemaal gaat gebeuren? Dus ik zou zeggen: Ga het GEWOON DOEN!

Veel liefs Jolanda Manders

(Spirituele ontwikkeling heb ik gevolgd bij Monique van der Klooster www.moniquevanderklooster.nl en Creatief schrijven en bloggen en social media expert programma bij Tekstgericht Marianne Canters www.tekstgericht.nl )

Recente blogs

Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT
Jolanda Manders hypnotherapeut

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl 

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Jolanda Manders hypnotherapeut
Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT