DE KAART IS NIET HET GEBIED

DE KAART IS NIET HET GEBIED

 

Hoe komt het dat iedereen een eigen, unieke kijk heeft op de wereld?
Dat je onbewust ergens op reageert en iedereen reageert weer anders.
Hoe kan dat?

Je zenuwstelsel produceert biochemisch reacties en je hersenen zetten dat weer om naar zintuiglijke indrukken.
Je hersenen en je zintuigen bewerken vervolgens alle indrukken en waarnemingen. En dat is bij iedereen dus verschillend. Stel er kijken 10 personen naar dezelfde boom, en je vraagt iedereen om een beschrijving van die boom.
Je zult 10 verschillende antwoorden krijgen.

Dus iedereen heeft zo zijn of haar unieke kijk op de wereld. Denk daar aan als je een meningsverschil of een conflict hebt met iemand. Leg uit aan de ander hoe jij het ziet of voelt en vraag het ook aan de ander.

Zo krijg je beter inzicht in elkaar.

 

Veel liefs, Jolanda

 

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.