Als je moe bent, hoe laad je jezelf weer op?

Als je moe bent dan ga je vaak in de avond op de bank liggen en tv kijken. Maar is dat eigenlijk wel de manier om je weer op te laden? Ik zal je een andere manier geven wat je kan doen als je uitgeblust bent. Ga wandelen, de natuur in, vaak heb je al kleine perkjes of plantsoenen tussen de kantoren waar je even kan gaan wandelen. Of ga naar het bos of strand. Kijk om je heen, luister naar de vogels hoe de bomen verkleuren in de herfst. Opeens zie en hoor je nog veel meer om je heen. Wees bewust van je omgeving en kom zo tot rust.

 

Als kind

Als kind was ik al veel met de natuur bezig. Het hielp natuurlijk wel dat ik op een boerderij woonde met veel bomen en struiken eromheen. Ik speelde graag tussen de bomen, had van plankjes en stenen een soort kastje gemaakt. Alles wat ik mooi vond: veertjes, stenen en bloemen legde ik in dat kastje. In de natuur kon ik lekker in mijn eentje spelen en vond ik mijn rust en zo verwerkte ik de prikkels en de gevoelens van anderen die ik meepikte. Door de jaren heen vergeet je dat weer en heb je het druk met school en daarna je werk. Je krijgt verkering en gaat samenwonen en je krijgt misschien wel samen kinderen. Je leeft verder, maar ik merkte zelf dat ik heel vaak moe was na bijvoorbeeld boodschappen doen of als ik ergens was geweest waar het heel druk was. Maar ik wist toen nog niet dat ik snel overprikkeld raakte van mijn omgeving. Daar kwam ik pas achter toen ik de cursus Reiki 1 volgde bij Elly. Ik bleek heel open te staan voor iedereen en pikte alle emoties op van mijn omgeving. Daardoor was ik vaak moe. Als kind vond ik de rust in de natuur. Bij de cursus leerde ik me af te sluiten en de prikkels te verwerken, dat kan op verschillende manieren, de natuur in gaan was er 1 van.

 

Hoe vind ik nu mijn rust

Nu kan ik er beter mee overweg, maar soms als ik toch moe en overprikkeld ben, ga ik nog steeds graag wandelen en dan het liefst in het bos of op het strand. Dan kom ik echt tot rust. En nog altijd gaan de veren, stenen en bloemen die ik mooi vind mee naar huis. In mijn praktijk heb ik een kast staan (niet zelf gemaakt, maar zelf gekocht) waarin ik ze inleg. Dus als je moe bent en alles is even te veel, ga lekker wandelen en kom tot rust in de natuur. Kijk om je heen, zie hoe mooi alles is en neem elke veer of steen die je een fijn gevoel geeft mee naar huis. Geef die een mooie plek en iedere keer als je kijkt naar wat je hebt meegenomen, voel je je weer rustiger. Je neemt op deze manier de rust mee naar huis.

 

Reiki

Wil je ook leren hoe je met de prikkels van buitenaf om kunt gaan of die tegen kunt houden. Dan is de Reiki 1 cursus daar heel geschikt voor.
Kijk voor meer informatie of om aan te melden op mijn Reiki pagina:  Reiki

Veel liefs, Jolanda

 

Veer gevonden tijdens de fotoshoot en meteen een foto ervan gemaakt voor deze blog!

ps.: misschien ook wel interessant om te lezen, een artikel over waarom wandelen gezond is zo-gezond-is-wandelen

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.