kasteeltuin Geldrop

Als je moe bent, hoe laad je jezelf weer op?

sep 27, 2019

Als je moe bent dan ga je vaak in de avond op de bank liggen en tv kijken. Maar is dat eigenlijk wel de manier om je weer op te laden? Ik zal je een andere manier geven wat je kan doen als je uitgeblust bent. Ga wandelen, de natuur in, vaak heb je al kleine perkjes of plantsoenen tussen de kantoren waar je even kan gaan wandelen. Of ga naar het bos of strand. Kijk om je heen, luister naar de vogels hoe de bomen verkleuren in de herfst. Opeens zie en hoor je nog veel meer om je heen. Wees bewust van je omgeving en kom zo tot rust.

 

Als kind

Als kind was ik al veel met de natuur bezig. Het hielp natuurlijk wel dat ik op een boerderij woonde met veel bomen en struiken eromheen. Ik speelde graag tussen de bomen, had van plankjes en stenen een soort kastje gemaakt. Alles wat ik mooi vond: veertjes, stenen en bloemen legde ik in dat kastje. In de natuur kon ik lekker in mijn eentje spelen en vond ik mijn rust en zo verwerkte ik de prikkels en de gevoelens van anderen die ik meepikte. Door de jaren heen vergeet je dat weer en heb je het druk met school en daarna je werk. Je krijgt verkering en gaat samenwonen en je krijgt misschien wel samen kinderen. Je leeft verder, maar ik merkte zelf dat ik heel vaak moe was na bijvoorbeeld boodschappen doen of als ik ergens was geweest waar het heel druk was. Maar ik wist toen nog niet dat ik snel overprikkeld raakte van mijn omgeving. Daar kwam ik pas achter toen ik de cursus Reiki 1 volgde bij Elly. Ik bleek heel open te staan voor iedereen en pikte alle emoties op van mijn omgeving. Daardoor was ik vaak moe. Als kind vond ik de rust in de natuur. Bij de cursus leerde ik me af te sluiten en de prikkels te verwerken, dat kan op verschillende manieren, de natuur in gaan was er 1 van.

 

Hoe vind ik nu mijn rust

Nu kan ik er beter mee overweg, maar soms als ik toch moe en overprikkeld ben, ga ik nog steeds graag wandelen en dan het liefst in het bos of op het strand. Dan kom ik echt tot rust. En nog altijd gaan de veren, stenen en bloemen die ik mooi vind mee naar huis. In mijn praktijk heb ik een kast staan (niet zelf gemaakt, maar zelf gekocht) waarin ik ze inleg. Dus als je moe bent en alles is even te veel, ga lekker wandelen en kom tot rust in de natuur. Kijk om je heen, zie hoe mooi alles is en neem elke veer of steen die je een fijn gevoel geeft mee naar huis. Geef die een mooie plek en iedere keer als je kijkt naar wat je hebt meegenomen, voel je je weer rustiger. Je neemt op deze manier de rust mee naar huis.

 

Inmiddels geef ik geen cursussen meer of Reiki behandelingen, maar je kunt bij vermoeidheid ook hypnotherapie inzetten. Waar komt het vandaan? Werkt er iets niet goed in je lichaam? Door middel van hypnotherapie kom je in verbinding met je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn kun je zien als een 1 grote bibliotheek, alles ligt er in opgeslagen. Ook wat die vermoeideheid veroorzaakt. Door middel van een trance komen we de inzichten en oplossingen. Wil je meer weten hierover? Klik dan op deze link: Meer informatie

Veel liefs, Jolanda

 

Veer gevonden tijdens de fotoshoot en meteen een foto ervan gemaakt voor deze blog!

ps.: misschien ook wel interessant om te lezen, een artikel over waarom wandelen gezond is zo-gezond-is-wandelen

Recente blogs

Gewoon doen!

Gewoon doen!

Klinkt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar...

Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT
Jolanda Manders hypnotherapeut

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl 

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Jolanda Manders hypnotherapeut
Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT