7 misverstanden over hypnose

7 Misverstanden over hypnose

 

Helaas bestaan er misverstanden over hypnose en veel mensen denken vaak bij hypnose aan de showhypnose, daar laten ze mensen rare dingen doen. Maar dat beeld hoort echt bij de showhypnose en niet bij de therapeutische hypnose. Showhypnose is echt voor het amusement van het publiek.

 

De showhypnotiseur laten je vaak denken dat je een kip bent of dat je een lachfilm aan het kijken bent en zo zijn er meer van die dingen. Bij showhypnose ben je er niet ‘bij’ tot in tegenstelling van therapeutische hypnose.
Bij de therapeutische vorm van hypnose blijft je ene helft in het heden en de andere helft gaat terug naar je herinnering. Je blijft bewust van waar je bent en wat je doet, je gaat in trance. Dat is bij showhypnose niet zo,
je weet er daarna niets meer vanaf.

Ik heb 7 de meest voorkomende misverstanden even op een rijtje gezet voor jou:

 

1. Moet je erin geloven?

Nee, dat hoeft niet, wel is het handig voor de therapeut als je meewerkt en gemotiveerd bent om aan je klacht te werken. Dus ook als je er niet in gelooft kun je de trance ervaren.

2. Is het gevaarlijk?

Nee, als je naar een goed opgeleide therapeut gaat, de therapeut weet waar hij/ zij mee bezig is.
En weet je emoties in de goede banen te leiden en kan je op de juiste manier begeleiden in het proces waarin je zit.

3. Is het mogelijk dat je niet meer bijkomt uit de hypnose?

Je komt altijd op verzoek van de hypnotherapeut weer terug in het ‘hier en nu’. De sessie wordt altijd op een juiste manier afgesloten. Er volgt ook nog een nagesprek dus een consult wordt altijd goed afgesloten.

4. Is hypnose hetzelfde als slapen?

Bij hypnose verander je je bewustzijn waar je meer controle hebt over je innerlijke processen, dus nee je bent dan niet aan het slapen. Integendeel, je lichaam is ontspannen maar je bent geconcentreerd op wat de therapeut tegen je zegt. Je zintuigen en emoties zijn ook sterker tijdens de trance.

5. Kom je door toneelhypnose af van het roken, nagelbijten en dergelijke af?

Helaas, het is slechts maar een show en heeft geen therapeutisch doel. Bij de therapeutische hypnose is dat wel mogelijk. Met hypnotherapie kun je wel veel klachten oplossen, zoals: angsten, verslavingen, burn outs en zo nog veel meer.

6. In hypnose doe je dingen die je niet wil of die je niet wil zeggen.

Nee, dat zie je wel in films en bij de showhypnose, daarom denken veel mensen dat. Maar bij de therapie houd je zelf de controle over wat er gebeurt en wat je doet en zegt.

7. Hypnose ver van mijn bed show?

Ook dat is niet zo, we hebben allemaal wel momenten dat we even aan het dagdromen zijn,
of helemaal opgaan in een film of boek. Dan ben je ook even helemaal weg en ben je dus ook
in een soort trance.

 

Overweeg je hypnotherapie, dan heb ik voor je een speciale kennismaking sessie voor jou:
een ontspannings sessie nu voor €29,-. Afspraak maken kan via: Afspraak voor een kennismakingssessie

Op dit moment volg ik de 4-jarig opleiding hypnotherapeut bij Hypenzo in Waalre: Hypenzo.nl
Ik ga over dit onderwerp nog meer blogs schrijven, dus als je op de hoogte wil blijven van mijn studie of meer blogs wil lezen over dit onderwerp volg me dan via Instagram of Facebook: @jolandamanders

 

Veel liefs, Jolanda

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.