Ga jij op je gevoel af?

Hoe vaak zeggen mensen dat niet tegen elkaar? Wat zegt je gevoel? Ik denk best vaak, maar doen ze vervolgens dan ook wat hun gevoel ze zegt? Dat vraag ik me wel eens af. Je gevoel, ook wel je intuïtie genoemd is letterlijk vertaald vanuit het Latijn: -innerlijk zien-. Luister naar je innerlijke stem, je intuïtie. Niet makkelijk, dat weet ik uit eigen ervaring.
Hoe onzekerder je voelt, hoe minder je gaat luisteren naar je eigen gevoel.

Het luisteren naar je intuïtie kun je trainen. Als je al een sensitief persoon bent, en dus zeer gevoelig, kan je intuïtie al verder ontwikkeld zijn, en zullen de tips misschien gemakkelijker zijn. Je intuïtie kan groeien, oefen en probeer uit.
Hoe? Hier een paar tips waar ik zelf veel aan heb gehad:

Zintuigen
Gebruik al je zintuigen, luister, kijk, voel, proef en ruik. Voor iedereen is het anders en hoe jouw ingevingen doorkomen is misschien even zoeken. Het kan een kleur zijn die jou elke keer opvalt, een bepaalde geur die je aan iets doet denken, bijvoorbeeld de parfumgeur van je oma. Stem af op al je zintuigen en ga na welke signalen je binnen krijgt.

Stiltetijd
Ga gewoon 10 minuten even niks doen, maar dan ook echt helemaal niets… Kijk naar buiten of doe een meditatie, er zijn er genoeg te vinden op YouTube. Las elke dag 10 minuten een stiltetijd in om te luisteren en te voelen. Zo krijgt je innerlijke stem ook een kans om iets tegen je te zeggen.
Zelf vind ik het fijn om even te gaan mediteren. Ik zoek een korte meditatie op en ga lekker zitten of liggen. De meditaties van Michael Pilarczyk vind ik persoonlijk heel fijn. Maar ga ervoor zitten en zoek uit wat je zelf prettig vindt. Hierbij de link van mijn favoriete meditatie: meditatie Michael Pilarczyk

Schrijven
Ga schrijven! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat deze manier ook heel goed werkt. Elke dag een paar pagina’s schrijven met wat er in je opkomt. Mag van alles zijn: wat je die dag gaat doen of al gedaan hebt, misschien is er die dag iets opvallends gebeurt, schrijf het op. Ik zelf schrijf elke ochtend 1 of 2 pagina’s voordat ik aan mijn dag ga beginnen. Soms schrijf ik wat ik die dag op de planning heb staan en kom er dan achter dat ik de dag beter anders kan inplannen, zodat ik meer tijd overhoud. Een andere keer zit ik te schrijven en krijg ik zomaar een idee voor een blog. Dus door te schrijven versterk je ook je intuïtie.

En vertrouw op je intuïtie! Moeilijk, maar als je met kleine dingen begint zoals: als je telefoon gaat bedenk even wie er kan bellen of je luistert naar de radio en dan hoor je in de songtekst een inzicht voor een bepaalde situatie of een antwoord op een vraag. Door te oefenen word je intuïtie sterker en ga je er meer op vertrouwen. Blijf realistisch, zoek niet overal iets achter, niet gecontenteerd naar de radio gaan luisteren en hopen op een antwoord of een inzicht. Ga positief te werk en ga niet denken: het lukt me toch niet, want dan ga je de negatieve kant op en dat blokkeert je gevoel. Je eerste ingeving klopt meestal altijd, ga niet twijfelen, het kan best een keer niet kloppen, en blijf oefenen!

Wil je nog meer over je intuïtie weten en ermee gaan werken, dan is de Reiki 1 cursus een aanrader, daar leer je met je intuïtie omgaan en door de inwijdingen van de Reiki wordt je poort van je 6e zintuig/ chakra opengezet en daardoor word je meer intuïtiever.
Kijk voor meer informatieop de pagina:
Reiki

Veel liefs, Jolanda

Dit vind je vast ook leuk

Word de beste versie van jezelf

Word de beste versie van jezelf

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF WORDEN. Gisteren zag ik een mooie quote dat ging over in therapie gaan om de beste versie van jezelf te worden. En ik ben hier helemaal mee eens. Sinds ik met mijn opleiding ben begonnen, ben ik dus ook aan de beste versie van mezelf...

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?

Wat kun je doen bij te veel stress?
Iedereen heeft wel eens last van alledaagse stress, dat je nog honderd dingen moet doen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Een opgejaagd gevoel, niet rustig kunnen zitten, het idee hebben dat je altijd iets moet doen. Maar wat als je continu onder stress staat. Altijd spanning in je schouders voelt, vaak hoofdpijn hebt en je kaken stijf op elkaar staan. Als je continu in de stress-stand staat, gaat je lichaam signalen afgeven, signalen die je aangeven: tot hier en niet verder. En als je daar niet naar gaat luisteren dan kom je in een burn-out terecht. Dat is niet wat je wilt, toch? Maar hoe kom je nu van deze stress af?
Ik heb de perfecte oplossing. Wat? Dat lees je in dit blog.

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Doe jij aan zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling betekent: inzicht werven in eigen identiteit, sterke en zwakke punten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om zo nodig competenties verder te ontwikkelen. Een mond vol, maar je hoe doe je dat? Jezelf ontwikkelen. Hoe begin ermee? Er zijn verschillende manieren om jezelf te ontwikkelen, en voor iedereen is de weg ook anders. In dit blog vertel ik je over mijn eigen zelfontwikkeling en geef ik je tips om zelf hiermee aan de slag te gaan.