dagdromen trance

Ga jij op je gevoel af?

sep 28, 2019
Hoe vaak zeggen mensen dat niet tegen elkaar? Wat zegt je gevoel? Ik denk best vaak, maar doen ze vervolgens dan ook wat hun gevoel ze zegt? Dat vraag ik me wel eens af. Je gevoel, ook wel je intuïtie genoemd is letterlijk vertaald vanuit het Latijn: -innerlijk zien-. Luister naar je innerlijke stem, je intuïtie. Niet makkelijk, dat weet ik uit eigen ervaring.
Hoe onzekerder je voelt, hoe minder je gaat luisteren naar je eigen gevoel.

Het luisteren naar je intuïtie kun je trainen. Als je al een sensitief persoon bent, en dus zeer gevoelig, kan je intuïtie al verder ontwikkeld zijn, en zullen de tips misschien gemakkelijker zijn. Je intuïtie kan groeien, oefen en probeer uit.
Hoe? Hier een paar tips waar ik zelf veel aan heb gehad:

Zintuigen
Gebruik al je zintuigen, luister, kijk, voel, proef en ruik. Voor iedereen is het anders en hoe jouw ingevingen doorkomen is misschien even zoeken. Het kan een kleur zijn die jou elke keer opvalt, een bepaalde geur die je aan iets doet denken, bijvoorbeeld de parfumgeur van je oma. Stem af op al je zintuigen en ga na welke signalen je binnen krijgt.

Stiltetijd
Ga gewoon 10 minuten even niks doen, maar dan ook echt helemaal niets… Kijk naar buiten of doe een meditatie, er zijn er genoeg te vinden op YouTube. Las elke dag 10 minuten een stiltetijd in om te luisteren en te voelen. Zo krijgt je innerlijke stem ook een kans om iets tegen je te zeggen.
Zelf vind ik het fijn om even te gaan mediteren. Ik zoek een korte meditatie op en ga lekker zitten of liggen. De meditaties van Michael Pilarczyk vind ik persoonlijk heel fijn. Maar ga ervoor zitten en zoek uit wat je zelf prettig vindt. Hierbij de link van mijn favoriete meditatie: meditatie Michael Pilarczyk

Schrijven
Ga schrijven! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat deze manier ook heel goed werkt. Elke dag een paar pagina’s schrijven met wat er in je opkomt. Mag van alles zijn: wat je die dag gaat doen of al gedaan hebt, misschien is er die dag iets opvallends gebeurt, schrijf het op. Ik zelf schrijf elke ochtend 1 of 2 pagina’s voordat ik aan mijn dag ga beginnen. Soms schrijf ik wat ik die dag op de planning heb staan en kom er dan achter dat ik de dag beter anders kan inplannen, zodat ik meer tijd overhoud. Een andere keer zit ik te schrijven en krijg ik zomaar een idee voor een blog. Dus door te schrijven versterk je ook je intuïtie.

En vertrouw op je intuïtie! Moeilijk, maar als je met kleine dingen begint zoals: als je telefoon gaat bedenk even wie er kan bellen of je luistert naar de radio en dan hoor je in de songtekst een inzicht voor een bepaalde situatie of een antwoord op een vraag. Door te oefenen word je intuïtie sterker en ga je er meer op vertrouwen. Blijf realistisch, zoek niet overal iets achter, niet gecontenteerd naar de radio gaan luisteren en hopen op een antwoord of een inzicht. Ga positief te werk en ga niet denken: het lukt me toch niet, want dan ga je de negatieve kant op en dat blokkeert je gevoel. Je eerste ingeving klopt meestal altijd, ga niet twijfelen, het kan best een keer niet kloppen, en blijf oefenen!

Wil je weer in verbinding komen met je intuïtie? En heb je hierbij hulp nodig? Hypnotherapie brengt je weer in contact met intuïtie. Lees meer op de pagina over hypnotherapie: meer informatie

Veel liefs, Jolanda

Recente blogs

Gewoon doen!

Gewoon doen!

Klinkt heel simpel, gewoon doen. Het kan ook heel simpel zijn, iets gewoon doen. Bijvoorbeeld naar...

Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT
Jolanda Manders hypnotherapeut

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Praktijk
Jolanda Manders
Termeerstraat 16
5735CP Aarle-Rixtel

Email: info@jolandamanders.nl 

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Jolanda Manders hypnotherapeut
Jolanda Manders Hypnotherapie
Logo's NBVH RBCZ CAT GAT